Leonardo Πληροφοριες

Πληροφορίες

Mέχρι στιγμής το έργο μας αφορά παρουσιάσεις μέσω Ιστοσελίδων, εκδόσεις φυλλαδίων, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και διαλέξεις με θέματα άπως: Πολιτισμός, Internet, Εκπαίδευση και Νεολαία.

Αναλυτικότερα:

Α) Απά το 1995 έως σήμερα διατηρούμε και εμπλουτίζουμε τις πρώτες Ελληνικές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες με το όνομα “ΠΑΙΔΕΙΑ” στο κεντρικά μας Site: “www.pedia.gr ” με πολλές διακρίσεις όπως:

 

Έχουμε σταθμούς αναμετάδοσης (mirror sites )

Η “ΠΑΙΔΕΙΑ” “ www.pedia.gr ” παρέχει στους επισκέπτες της:

 • Πλήρη περιγραφή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού συστήματος, από το Νηπιαγωγείο στο Πανεπιστήμιο και σχετική με αυτό Ιστορική αναφορά από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.

 • Τον “Γαλαξία των τεστ” μια περιοχή που μπορεί να επισκεφτεί ο γονέας με το παιδί καθημερινά και να απαντήσει στην ερώτηση της μέρας και της εβδομάδας

 • Εκπαιδευτικά παιγνίδια για όλες τις ηλικίες.

 • Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των Εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο με το meίage board και τις μικρές Αγγελίες από Σχολεία.

 • Από την περιοχή: “Γωνιά των Εκπαιδευτικών” όλοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό έργο, π.χ. μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, σχολικοί σύμβουλοι, μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες, γνώμες και γνώσεις.

 • Μια μεγάλη συλλογή με περισσότερες από 9.000 διευθύνσεις από εκπαιδευτικές και άλλες χρήσιμες σελίδες όπως : Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς σταθμούς, Μηχανές αναζήτησης, κλπ.

 • Λίστα αλληλογραφίας της "ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που αποτελεί τον κύριο φορέα επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων ενδιαφέρονται για την Ελληνική Εκπαίδευση.
  /UL

Β) Το καινούριο Site με το όνομα: “Schoolwww.school.gr το οποίο είναι:

 • Ο πληρέστερος κατάλογος Ελληνικών, και όχι μόνο, Σχολείων
  ( περίπου 17.000 ) κατά εκπαιδευτικό επίπεδο, που υπάρχει στο Internet και διαρκώς εμπλουτίζεται.

 • Δίνει στον καθένα την δυνατότητα να προσθέσει το Σχολείο του και να αποκτήσει μια μικρή δική του σελίδα ( Homepage ).

 • Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς μας και αναδείξουν τα ταλέντα τους σε ατομικές ή ομαδικές εργασίες.

 • Κάθε μήνα διαλέγουμε μία σελίδα σχολείου που ξεχωρίζει και την βραβεύουμε.

 Γ) Το Site της Χίου: www.chios.com –από το 1997- που είναι ένας πλήρης και καλαίσθητος πληροφοριακός τουριστικός και πολιτιστικός οδηγός για το νησί, όπως και τα υπό κατασκευή αντίστοιχα Sites:

Δ) Με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά, έχουμε αναλάβει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος “Δικτύωσης μέσω Internet των Σχολείων του Πειραιά” (Χερσαίες και νησιωτικές περιοχές του Νομού) www.pedia.gr/piraeus/

Ε)


Z)
Συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχουμε αναλάβει την υλοποίηση:

α) Ενός “Multimedia camping “ με θέμα: “Different Cultures Same EURO” που στόχο έχει την ανταλλαγή γνώσης και απόψεων μεταξύ νέων από 10 χώρες πάνω στα θέματα: Internet, TV, Video, Press. Θα συμμετέχουν 8 νέοι από κάθε χώρα.

β) Της Ελληνικής έκδοσης του προγράμματος: “Contact 2103” (www.contact2103.org/)

γ) Την κατασκευή του κύριου πίνακα ανακοινώσεων για προσφορά και αναζήτηση εταίρων για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα από όλες τις χώρες της ΕΟΚ. (www.participating.net)


Τις σελίδες μας επισκέπτονται περίπου 300- 400 άνθρωποι τη μέρα από όλο τον κόσμο δηλαδή 9.000 - 12.000 το μήνα.

 

 

French (Fr)Norsk nynorsk (Norway)Italian (Italy)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)English (United Kingdom)

Σχετικά με μας

Το πειραματικό TES είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει έδρα το νησί της Χίου.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, κάντε κλικ εδώ.

Συνδέσεις

Παραθέτουμε μερικά σάιτ τα οποία πιστεύουμε ότι θα σας προσφέρουν πληροφορίες, αλλά και θα σας βοηθήσουν να περάσετε ευχάριστα το χρόνο σας

schoolgames.gr παίξτε δωρεάν online παιχνίδια

lesvosisland.info μάθετε για το νησί της Λέσβου.

pireas.com εξερευνήστε το λιμάνι του Πειραιά

chios.com μάθετε για το νησί της Χίου

samos.net ανακαλύψτε τη Σάμο

Copyright

Copyright © 2011 Experimental TES. Powered and hosted by WEBMANIA.GR
Close